0182 - 715 335 welkom@grover.nl

Woningcorporaties

Meer data, minder capaciteit

De corporatiesector kent steeds grotere hoeveelheden data: van wooneenheden, huurders, processen, werknemers en meer. Al die data vragen om goed informatiemanagement en dat kost capaciteit. De digitalisering en nieuwe wetgeving voor het bewaren van persoonsgegevens zorgen voor extra druk in tijden van personeelstekort. GROVER underdogs helpt woningcorporaties bij het opvangen van extra werk rondom data. 

  • bhjgh
  • vghvgh
  • ghfgh

Woning

corporaties

Sociaal DNA

Bekende informatiesystemen

etc

GROVER

underdogs

Onze diensten

AVG-scan 

De Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft gevolgen voor woningcorporaties. De data die woningcorporaties verzamelen over huurders, bijvoorbeeld ID-kaarten, Burgerservicenummers en inkomensgegevens, mogen niet langer (zomaar) bewaard blijven. Dat leidt tot twee problemen: bestaande documentatie en archieven moeten opgeschoond worden (persoonsgegevens weggelakt, gevoelige documenten verwijderd), en nieuw inkomende gegevens moeten juist verwerkt worden.  

Het grote volume van de bestaande documentatie van een woningcorporatie (tot in de miljoenen documenten) maakt het opschonen ervan een lastige opgave. Het is te veel om handmatig en/of zelfstandig op te vangen. De Buitengewone Talenten van GROVER underdogs helpen hierbij. 

Archieven opschonen en digitaliseren 

Veel woningcorporaties hebben grote archieven in hun bezit, waar informatie van vele jaren service wordt bewaard. Archief wordt tegenwoordig vaak digitaal bijgehouden, maar zeker oudere archiefdelen bestaan soms alleen in fysieke vorm. Bovendien legt archivering snel druk op eigen werknemers omdat het boven op de kerntaken en dagelijkse werkzaamheden komt.  

 

Het opschonen van rommelig archief, verwerking van archiveringsachterstanden en digitaliseren van fysiek archief is precies het soort werk dat de Talenten van GROVER kunnen overnemen. 

Centralisatie van bestanden 

Informatiemanagement verbeter je door het centraliseren van documenten en data. Digitaal beschikbare informatie op één plek brengen zorgt voor beter gebruik van die informatie door medewerkers. De Talenten van GROVER kunnen assisteren bij het inrichten van een centrale omgeving voor documentaire informatie, het opschonen van originele opslagsituaties en handmatig ondersteunen wanneer automatisatie wordt ingezet bij het verplaatsen van de documenten.  

Trivire

Trivire besteedt handmatige documentenkoppeling uit aan GROVER underdogs Aan het woord is William Luijten, adviseur informatie management van...

QuaWonen

Van stoffig archief naar kansrijke toekomst Buitengewone Talenten banen de weg naar digitalisering Wat heb je aan een papieren archief als je de...

Vesteda

Archiveren van duizenden documenten lukt binnen drie weken Het werk blijft zich opstapelen terwijl er handen te kort zijn. Zo merkten de...

Werk ook met ons samen!

Neem contact met ons op! Bel 0182 – 715 335 of mail ons!